|
Czy ekumenizm wśród rozłamów chrześcijanskich jest możliwy?
|
|
12-14-2012, 02:13 PM
|
|||
|
|||
|
RE: Czy ekumenizm wśród rozłamów chrześcijanskich jest możliwy?
http://adonai.pl/swiadectwa/?id=134
to świadectwo nawrócenia protestanta tam jest wszystko Apolinary :), czytałem to całe Apolinary napisał :Znów nieścisłość. Protestanci nie zgadzają się z doktryną katolicką, co nie znaczy, że nienawidzą katolików. Pismo mówi, że mamy kochać nawet wrogów, więc Twoje stwierdzenie jest bardzo niepochlebne dla protestantów... Oczywiście są ludzie którzy w swej zapalczywości mówią różne rzeczy, ale takich znajdziesz wszędzie, w każdej grupie społecznej i śmiem twierdzić, że wśród katolików też." tak to prawda większość katolików nie docenia tego co ma i marnuje łaski :( zas protestantom to jest strasznie ciężko bez tych sakramentów i to mnie martwi, smuci mnie to tez że nie uznają żywej obecności Jezusa w Chostii ciągle twierdzą że to tylko symbol, także nie uznają matczynej opieki Maryi i jej wstawiennictwa , ale cóż pozostaje modlitwa za nich i za wszystkich bez wyjątku, bo każdy jest powołany do Bożej rodziny, no może troche pomieszłem w temacie przepraszam :) Biblia mówi: "Usiłujcie zachować jedność Ducha dzięki więzi, jaką jest pokój" (Ef 4, 3) oraz "A przeto upominam was, bracia, w imię Pana naszego Jezusa Chrystusa, abyście byli zgodni i by nie było wśród was rozłamów; byście byli jednego ducha i jednej myśli" (1 Kor 1, 10). Jak to się dzieje, że "biblijne" Kościoły nie zauważają tego prostego nakazu i mnożą podziały? |
|||
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Szukaj
Użytkownicy
Kalendarz
Pomoc
Portal