Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Czy ekumenizm wśród rozłamów chrześcijanskich jest możliwy?
12-14-2012, 02:13 PM
RE: Czy ekumenizm wśród rozłamów chrześcijanskich jest możliwy?
http://adonai.pl/swiadectwa/?id=134
to świadectwo nawrócenia protestanta tam jest wszystko Apolinary :), czytałem to całe

Apolinary napisał :Znów nieścisłość. Protestanci nie zgadzają się z doktryną katolicką, co nie znaczy, że nienawidzą katolików. Pismo mówi, że mamy kochać nawet wrogów, więc Twoje stwierdzenie jest bardzo niepochlebne dla protestantów... Oczywiście są ludzie którzy w swej zapalczywości mówią różne rzeczy, ale takich znajdziesz wszędzie, w każdej grupie społecznej i śmiem twierdzić, że wśród katolików też." tak to prawda większość katolików nie docenia tego co ma i marnuje łaski :( zas protestantom to jest strasznie ciężko bez tych sakramentów i to mnie martwi, smuci mnie to tez że nie uznają żywej obecności Jezusa w Chostii ciągle twierdzą że to tylko symbol, także nie uznają matczynej opieki Maryi i jej wstawiennictwa , ale cóż pozostaje modlitwa za nich i za wszystkich bez wyjątku, bo każdy jest powołany do Bożej rodziny,

no może troche pomieszłem w temacie
przepraszam :)

Biblia mówi: "Usiłujcie zachować jedność Ducha dzięki więzi, jaką jest pokój" (Ef 4, 3) oraz "A przeto upominam was, bracia, w imię Pana naszego Jezusa Chrystusa, abyście byli zgodni i by nie było wśród was rozłamów; byście byli jednego ducha i jednej myśli" (1 Kor 1, 10). Jak to się dzieje, że "biblijne" Kościoły nie zauważają tego prostego nakazu i mnożą podziały?
Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 

Wiadomości w tym wątku
RE: Czy ekumenizm wśród rozłamów chrześcijanskich jest możliwy? - Abraham - 12-14-2012 02:13 PM

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Via Ad Deum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS