Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dzieci z rodzin zastepczych obowiązkowo do adopcji?
09-06-2012, 01:21 PM (Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-06-2012 01:35 PM przez Sant.)
RE: Dzieci z rodzin zastepczych obowiązkowo do adopcji?
Palma- czy naprawdę nie rozumiesz , czy udajesz?
napisałaś: cyt: Myślę, że dobrą ustawą byłaby taka, gdzie rodzicom, (obojgu rodzicom) zmagającym się z alkoholem, narkotykami lub poważnymi problemami zdrowotnymi ..., odbierano dzieci i oddawano w adopcję a ich wysyłano na leczenie...
A ja na to odpisałem ci że, - chcesz by rodzinom patologicznym odbierano dzieci i oddawano w adopcję a ich wysyłano na leczenie..., - ale przecież ktoś musi zadecydować, która rodzina jest patologiczna. Moje pytanie brzmi: kto ma decydować i od jakiego momentu zaczyna sie patologia. Posłużyłem się przykładem mojej wielodzietnej rodziny, na to jak łatwo można kogoś zaklasyfikować do takiej patologii i jak łatwo można manipulować pojęciami. Po prostu wskazuję zagrożenia wynikające z takich rozwiązań.
Najzwyklejsza polemika, a ty widziałaś jakieś bzdury, złą wolę, że mam do ciebie jakąś pretensję itd. Weź na wstrzymanie i spokojnie bez emocji rozważ argumenty - bez szufladkowania i patrzenia przez pryzmat swojej osoby i swoich wyobrażeń. Załóż, że ta osoba z którą dyskutujesz może mieć rację i staraj się ją zrozumieć, a nie doszukuj się tego czego nie ma w wypowiedziach. Jeśli dojdziesz do wniosku, że nie mam racji, to podaj kontrargumenty. Wykaż nieprawdziwość argumentacji i nieadekwatność przykładów. To tyle. Na tym polega rzeczowa dyskusja, a nie na kadzeniu sobie nawzajem. Z dyskusji - wszystkie jej strony winny wyjść ubogacone.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 

Wiadomości w tym wątku
RE: Dzieci z rodzin zastepczych obowiązkowo do adopcji? - Sant - 09-06-2012 01:21 PM

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Via Ad Deum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS