Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dzieci z rodzin zastepczych obowiązkowo do adopcji?
09-06-2012, 01:10 PM
RE: Dzieci z rodzin zastepczych obowiązkowo do adopcji?
Ja odniosłam się do pytania zadanego przez Tomka i są to jedynie moje przemyślenia a nie moja ustawa, masz do mnie jakieś nieuzasadnione pretensje ja jedynie napisałam, jak ja to widzę, żeby jak najmniej rodzin, wielodzietnych czy ubogich ucierpiało a Ty masz coś do mnie. Wiesz dobrze, że jeśli ktoś sobie od czasu do czasu wypije jakiś alkohol to nie jest grzech, problem jest gdzie indziej i z pretensjami możesz kierować się do rządu.
Niżej cytat, który wkleił Tomek i oczekuje On jakieś dyskusji jak my to widzimy a nie jak ja to widzę ...
Cytat: "Cytat:Od dnia 1 stycznia 2012 roku weszła w życia ustawa z dnia 9 czerwca 2011 r. o wspieraniu rodziny i systemie pieczy zastępczej (Dz.U.11.149.887). W sposób diametralny zmieniła ona obowiązujący dotychczas system sprawowania pieczy zastępczej oraz procedurę adopcyjną. Zgodnie z Art. 154. Ust. 1 cytowanej ustawy „Prowadzenie procedur przysposobienia oraz przygotowanie osób zgłaszających gotowość do przysposobienia dziecka, zwanych dalej "kandydatami do przysposobienia dziecka", stanowi wyłączną kompetencję ośrodka adopcyjnego.”

PRAWDA I MIŁOŚĆ TO BÓG
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 

Wiadomości w tym wątku
RE: Dzieci z rodzin zastepczych obowiązkowo do adopcji? - Palma - 09-06-2012 01:10 PM

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Via Ad Deum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS