Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Opętanie - duży czy mały problem?
07-24-2020, 11:52 PM
RE: Opętanie - duży czy mały problem?
To mogłaby być bardzo dobra i duża pomoc dla ludzi. Ale to pokazuje że można pomagać ludziom którzy zmagają się z jakimś złem na różny sposób,każdy na swój sposób i na własne możliwości. Jedno nas może jednak łączyć - taka pomoc ma prowadzić człowieka do Boga bo tylko w taki sposób może chronić się przed złem.

Warto jednak brać od uwagę że czasami Bóg dopuszcza zniewolenia aby sprawdzić czy wiara człowieka jest prawdziwa, silna. Tak było przecież z biblijnym Hiobem. Święci tez doświadczali ataków szatana mimo że byli blisko Boga. Przecież Bóg mógł ich chronić przed tym.
Ale im szatan ich atakował tym oni bardziej się modlili.

Katolik powinien żyć świadomością że walka z szatanem się skończy, ale nikt z nas,nawet kapłani go nie pokonają,nie dadzą nawet rady. Ta ostateczna walka będzie z Jezusem- to On zakończy jego działanie - na wieki,dlatego zwykły katolik nie powinien się brać za poważną walkę. Wystarczy że będzie się modlił, ze będzie przyjmował sakramenty, względnie tak jak ja - ostrzegał przed tym co może prowadzić do zła, do opętania i na tym kończy się działanie katolika. Ostrzejsza walka to walka egzorcystów i za nich możemy się także modlić aby im się ta walka udała, aby pokonali zło i uwalniali ludzi od złego. To jedyne co możemy robić by pomagać i przyprowadzać ludzi do Boga.

"Miłość oznacza rozprowadzać ciepło, nie dusząc się przy tym wzajemnie. Miłość oznacza być ogniem, ale wzajemnie się nie spalać."

Phil Bosmans
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 

Wiadomości w tym wątku
RE: Opętanie - duży czy mały problem? - TOMASZ32 - 07-24-2020 11:52 PM

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Via Ad Deum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS