Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Opętanie - duży czy mały problem?
07-24-2020, 10:23 PM
RE: Opętanie - duży czy mały problem?
Zapewne słyszałeś powiedzenie że na "dnie kieliszka diabeł siedzi" a więc diabeł może być wszędzie i opętywać na różny sposób. Nie koniecznie musi wchodzić w ciało człowieka tak jak to jest przy tych już mocnych stanach opętania. Te opętania to tylko przykłady demonstracji jego siły,czasami nawet nadprzyrodzonej,ale myślę że w wielu przypadkach nawet nie musi nikogo w ten sposób opętywać. Wystarczy że odsuwa człowieka od Boga po przez grzechy. Wręcz genialnie idzie mu z homoseksualizmem,nawet kapłani na to idą i udzielają sakramentów homoparom, odprawiają dla nich msze profanując tym samym sakramenty.
I takich miejsc,stref w których on działa jest wiele.

Dlatego w jakimś stopniu interesuję się sprawami egzorcyzmów ale od strony zagrożeń a więc tam gdzie coś może prowadzić do zła-muzyka,okultyzm i inne by przestrzegać przed tym,by też w razie potrzeby sugerować pomoc księży,egzorcystów,spowiedź,modlitwę.
Nie walczę z nim bezpośrednio gdyż jak pisałem na forum Z Chrystusem - od tego są egzorcyści. To co mnie wolno jako zwykłęmu katolikowi to odmawiać proste modlitwy lub tzw egzorcyzmy proste aby oddalać od siebie zło. To jest dopuszczone i można z takich modlitw korzystać aby zło trzymało się od nas z daleka.

"Miłość oznacza rozprowadzać ciepło, nie dusząc się przy tym wzajemnie. Miłość oznacza być ogniem, ale wzajemnie się nie spalać."

Phil Bosmans
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 

Wiadomości w tym wątku
RE: Opętanie - duży czy mały problem? - TOMASZ32 - 07-24-2020 10:23 PM

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Via Ad Deum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS