|
żywot Jezusa wg Emmerich
|
|
01-03-2013, 02:50 PM
|
|||
|
|||
|
żywot Jezusa wg Emmerich
Witajcie poniżej podaje wam link do objawienia Anny Katarzyny Emmerich, jest to opis życia Jezusa ale i nie tylko jest tez tam opis upadku aniołow i stworzenia rodzaju Ludzkiego, jak zapewne wicie to objawienie dostało immprimatur. Podzielcie sie swoimi refleksjami, P.s Apoliniary zanim zaczniesz komentować to prosze zapoznaj sie z linkiem . http://pasja.wg.emmerich.fm.interia.pl/zycie_jezusa.htm
|
|||
|
01-05-2013, 11:28 AM
|
|||
|
|||
|
RE: żywot Jezusa wg Emmerich
Czytania jest mnóstwo, kiedyś już część przeczytałam i jak na razie nie zauważyłam różnicy między tym co objawiło się Emmerich a Pismem Świętym.
PRAWDA I MIŁOŚĆ TO BÓG |
|||
|
01-05-2013, 12:49 PM
|
|||
|
|||
|
Martwi mnie ten fragment :Zaraz po upadku
widziałam, że duchy, pozostałe wśród kół lśniących, korzyły się przed kołem Bożym, błagając, by to, co było upadło, znowu było naprawione. Potem widziałam poruszenie i działanie w całym kole światła Bożego, które dotąd stało spokojnie i, jak czułam, na tę prośbę czekało. Po tej akcji chórów anielskich przekonałam się, że odtąd mocnymi pozostać i już więcej rozlecieć się nie miały. Poznałam też, że taki przeciwko nim zapadł wyrok odwieczny: walka miała trwać dopóty, dopóki chóry upadłe nie będą przywrócone. A ten czas wydawał się duszy mojej niezmiernie długim, prawie niemożliwym. Walka miała być na ziemi, zaś tam, u góry, żadnej nie miało być więcej walki, tak On postanowił. Wynika z tego że upadłe anioły zostaną przywróceni do dawnej rangi. No że hyba ja źle to rozumiem. To prosze mi to wyjaśnić. |
|||
|
01-05-2013, 02:01 PM
|
|||
|
|||
|
Przeczytaj co pisze KKK na ten temat :
http://www.teologia.pl/m_k/kkk1u02.htm#1 PRAWDA I MIŁOŚĆ TO BÓG |
|||
|
01-05-2013, 02:19 PM
|
|||
|
|||
(01-05-2013 12:49 PM)Abraham napisał(a): Martwi mnie ten fragment :Zaraz po upadku Ale ten cytat jest z wizji Emmerich. Ja wiem że szatan jest stracony na wieczność. Więc prosze odnieś sie do cytatu którego ci przedstawiłem. Ten fragment jest z rozdziału pt :upadek aniołów. Widzisz jeśli mi się 1% nie będzie zgadzał to nie jest prawdziwe objawienie. |
|||
|
01-05-2013, 02:59 PM
|
|||
|
|||
|
Katolicy bazują na Słowie Bożym, które jest zapisane na kartach Pism Świętego, więc jeśli ktoś widzi inaczej to sam sobie odpowiedz... ?
Kto dał imprimatur i czy Papież uznał to objawienie za prawdziwe ? PRAWDA I MIŁOŚĆ TO BÓG |
|||
|
01-05-2013, 03:29 PM
|
|||
|
|||
|
Może ten błąd który widze jest pozorny, wynika to pewnie z mojej niedoskonałości, jestem tylko człowiekiem, nawet w wizjonerzy mieli trudności ze swoimi wizjami bo część np mogli zapomnieć. To wynika z ich ludzkiej i niedoskonałej natury. Troche otym poczytałem , znalazłem strone która wyjaśniała niby błędy u Emmerich co prawda nie poruszyła tego cytatu który ci podałem , ale wyjaśniła mi wiele rzeczy . A o reszte poprostu będe się modlił. Przecież nie mogę ciągle polegać na swojemu rozumowi i opiniach ludzi.
|
|||
|
01-05-2013, 04:09 PM
|
|||
|
|||
|
Abrahamie, jeśli się zdecydowałeś być Katolikiem, to zacznij może od poznania Pisma świętego zwłaszcza
od Ewangelii, którą Jezus nakazał głosić wszelkiemu stworzeniu i Katechizm Kościoła Katolickiego, gdzie są odpowiedzi na pytania, jakie zadają sobie ludzie i wielu Katolików. Jeśli poznasz dobrze Słowo Boże, wtedy możesz czytać, objawienia i inne treści związane z naszą wiarą i będziesz miał porównanie. Zaczynając od czytania objawień różnych ludzi nie dojdziesz do ładu. Książki Katolickie jeśli będziesz czytał, będą w nich odnośniki do PŚ, więc, żeby zrozumieć to co chce przekazać autor, musisz znać PŚ albo szukać podczas czytania tych namiarów, które są podane w książce, żeby zrozumieć wszystko... PRAWDA I MIŁOŚĆ TO BÓG |
|||
|
01-05-2013, 04:48 PM
|
|||
|
|||
ja jestem katolikiem, korzystam z sakramentów, tylko chrzest miałem prawosławny. Nawet jestem ministrantem czytającym w swojej parafi. . 1 chrzest miałem w Ukrainie. 2 komunie w Polsce. 3 bierzmowanie w Polsce. Podsumowanie. Mam korzenie prawosławne ale czuje się katolikiem. Palma rozbawiłaś mnie eh ![]() Uuups źle zrozumiałem twoją wypowiedź p.s czytam Biblie najczęściej po to by wiedzieć jak mam żyć i co Bóg chce mi przekazać. ![]() Uuups źle zrozumiałem twoją wypowiedź p.s czytam Biblie najczęściej po to by wiedzieć jak mam żyć i co Bóg chce mi przekazać.
|
|||
|
01-05-2013, 08:11 PM
|
|||
|
|||
|
Cieszę się, że jesteś kim jesteś i że mogłeś się pośmiać :), najważniejsze jest byś nie zwątpił.
PRAWDA I MIŁOŚĆ TO BÓG |
|||
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Szukaj
Użytkownicy
Kalendarz
Pomoc
Portal

ja jestem katolikiem, korzystam z sakramentów, tylko chrzest miałem prawosławny. Nawet jestem ministrantem czytającym w swojej parafi.