Via Ad Deum - Chrześcijańskie Forum Ewangelizacyjne
Czy Pismo Święte zachęca do ekumenizmu - Wersja do druku

+- Via Ad Deum - Chrześcijańskie Forum Ewangelizacyjne (http://forum.viaaddeum.pl)
+-- Dział: WIARA I DUCHOWOŚĆ (/forum-WIARA-I-DUCHOWO%C5%9A%C4%86)
+--- Dział: Ekumenizm (/forum-Ekumenizm)
+--- Wątek: Czy Pismo Święte zachęca do ekumenizmu (/post-Czy-Pismo-%C5%9Awi%C4%99te-zach%C4%99ca-do-ekumenizmu)

Strony: 1 2 3 4 5

RE: Czy Pismo Święte zachęca do ekumenizmu - Kaleb - 02-11-2016 02:03 PM

(02-10-2016 08:42 PM)Sant napisał(a):  Niczego nie udaję, ale dzięki za info. Co do sprzeczności to zanim wypowiem się, chciałbym znać wlaśnie wzajemne relacje- nie za bardzo wiem o co tam chodzi.

To dobrze że jesteś świadomy zasadniczej różnicy w tej kluczowej kwestii...

Celem tej imprezy było ewangelizowanie, powstaje tylko pytanie, kogo i na co ? Oczywiście wszystko pod sztandarowym, aczkolwiek szczytnym hasłem miłości. Przeciwników tego uważa się że nie mają dość Bożej Miłości...

RE: Czy Pismo Święte zachęca do ekumenizmu - Sant - 02-11-2016 02:47 PM

(02-11-2016 02:03 PM)Kaleb napisał(a):  To dobrze że jesteś świadomy zasadniczej różnicy w tej kluczowej kwestii...

Kaleb- w ogóle nie rozumiem o co ci chodzi. Jednakże niezbyt podoba mi się twój protekcjonalny ton.

RE: Czy Pismo Święte zachęca do ekumenizmu - Sant - 09-13-2021 11:46 AM

Cytat:
Dlaczego maja sluchac KK?

Może dlatego, że jedynie KK posiada depozyt wiary w prostej linii od Apostołów aż do Franciszka?
No i Pismo św. (NT) powstało w jego środowisku zgodnie z wiarą jaką wyznawał (KK)?

Cytat:
Dlaczego maja sluchac KK?

Może dlatego, że jedynie KK posiada depozyt wiary w prostej linii od Apostołów aż do Franciszka?
No i Pismo św. (NT) powstało w jego środowisku zgodnie z wiarą jaką wyznawał (KK)?