|
Terror w Paryżu - czy to zagrożenie także dla nas?
|
|
11-18-2015, 08:34 PM
|
|||
|
|||
|
RE: Terror w Paryżu - czy to zagrożenie także dla nas?
Myślę, że bardzo ważne informacje podaje nam o. Samir Khalil Samir SJ, egipski jezuita i islamolog, pełniący obowiązki rektora Papieskiego Instytutu Studiów Wschodnich.
http://viaaddeum.pl/aktualnoci/6088-o-sa...islamistom Nie do końca mogę się z nim zgodzić w kwestii islamu, ale napewno posiada dużą wiedze na ten temat i warto brać pod uwagę jego informacje. O ile mnie pamięć nie myli to chyba on jasno powiedzieł, że Mahomet był zwykłym bandytą, który napadał na ludzi. Muzułmanie idą teraz ślepo za nim, uznając go jako proroka, Islam jest religią chorą, która ma także w swoim prawie krzywdzenie innych ludzi, zabijanie. Czy to jest właściwe, czy to jest dobre? Jeśli jakaś religia zakłada krzywdzenie innych ludzi, zabijanie to jest to religia zła, chora a tym bardziej szkodliwa, tym bardziej, że muzułmanie bardzo często w swoim działaniu odnoszą się do Boga - Allaha. Kim jest więc Allah? Bogiem, który panuje nad świiatem czy może kimś kto nie ma z tym Bogiem nic wspólnego. Prawdziwy Bóg nie uznaje terroru, ten natomiast tak, ale innego Boga nie ma, jest natomiast szatan, więc jeśli nie prawdziwy Bóg to chyba szatan jest tym ich bogiem. Tak to wypada przyjąć. "Miłość oznacza rozprowadzać ciepło, nie dusząc się przy tym wzajemnie. Miłość oznacza być ogniem, ale wzajemnie się nie spalać." Phil Bosmans |
|||
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Szukaj
Użytkownicy
Kalendarz
Pomoc
Portal