Piątkowy (13 listopada 2015roku) zamach w Paryżu jest aktem terroru ze strony islamskich szaleńców. Dlaczego do niego doszło i jakie będa reakcje na ten atak względem tych szaleńców? Czy władze krajów europejskich zaostrzą obronę krajów i czy nadal będą przymowali uchodźców z krajów wschodnich i afrykańskich, gdzie ci szaleńcy morduja ludzi? Co zrobi NATO czy tez ONZ w sprawie takich aktów terroru? Czy będą nadal milczeć i nic nie robić?
I najważniejsze pytanie, które jest także nazwą tematu: czy ten taka terrorystyczny to także ostrzeżenie i zagrożenie dla Polski? Czy możemy się obawiać ataków także na nasz kraj? Nie są wykluczone, tym bardziej, że Polska wysyłała żołnierzy do Iraku. A może to chodzi o wyznawaną religię? Na który kraj teraz uderzą? Czy Polska następna w kolejności?
W piątkowym ataku zginęło 129 osób, 352 są ranne, w tym 99 w stanie krytycznym. Trzeba sie modlić za ofiary jak i za ich oprawców - islamskich szaleńców żadnych mordów w imię diabła, bo na pewno nie Boga - tak jak to wołali podczas ataku.
Jakie jest wasze zdanie na temat tej sytuacji? Czy to atak o podłożu religijnym czy politycznym? Czy mamy nadal przyjmowac uchodźców i co nam zagraża z ich strony?
Zapraszam do dyskusji.
Jest to atak o podłożu politycznym wynikającym z fanatyzmu religijnego. Co do uchodźców- czy to są na pewno uchodźcy, czy może potencjalni lub aktualni żołnierze ISIS?
No właśnie, ja mam mieszane uczucia co do uchodźców. Może cześć z nich jest nawet chrześcijanami uciekającymi z Syrii czy innych krajów, gdzie chcrześcijan sie prześladuje lub morduje. Napewno byłbym bardzo ostrożny w kwestii pomocy im a szczególnie w kwesti przyjęcia części uchodźców.
Masz rację sant, ten atak jest atakiem o podłożu politycznym, który wynika z fanatyzmu religijnego, ja dodam jednak CHOREGO fanatyzmu religijnego i nie ma żadnego związku z Bogiem, jak to ci szaleńcy określają wrzeszcząc, że czynią to w imię Boga. Ja raczej mogę stwierdzić, że tym w którego ci ludzie wierzą to diabeł i pod jego wpływem działają. Bóg nie uznaje terroru, Bóg nie uznaje takich makabrycznych mordów względem chrześcijan.
Martwi mnie jednak,bo ten atak a potem odwet ze strony Francji rozpoczął poważne działania wojenne. Spodziewam się, że ten odwet przyniesie kolejną fale zamachów, gdyż ci islamscy szaleńcy nie będą siedziec biernie i czekac az ich wojsko Francuskie zniszczy, odpowiedzą na atak i to z jeszcze większą agresją i uwzględniając jeszcze większą liczbe ofiar.
Z tego co słyszałem podczas debaty na temat tego zamachu to Polska także w tym uczestniczy, więc Polska także będzie mogła się spodziewać ataków, kiedy - nie wiadomo, ale wg mnie jest krajem równie zagrożonym co Francja. I tylko wspólna walka może coś przynieść. Potrzeba jedności wielu krajów, które sprzeciwiają się terroryzmowi, włącznie z USA i Rosją.
"Diabeł" nie powinien być wpuszczany do państwa Bożego "samopas", że tak się wyrażę.
Imigranci muszą podporządkować się regułom panującym u gospodarza - tak było zawsze, o tym mówi Pismo Święte:
" Strzeżcie więc ustaw i wyroków moich, nie czyńcie nic z tych obrzydliwości. Nie będzie ich czynić ani tubylec, ani przybysz, który osiedlił się wśród was. " (Kpł 18, 26).
Też bym tak chciał, ale dobrze wiemy, że politycy nie zawsze a może nawet co raz rzadziej myslą o innych i nie dbają o bezpieczeństwo ludzi a jak dochodzi do tragedii to szuka na kogo by winę zwalić.
Mam nadzieję, że obecny rząd zadba o bezpieczeństwo kraju i ślepo nie będzie przyjmował wszystkich, tym bardziej, że Polska to kraj biedny i wielu ludzi tez klepie biedę. Nie chodzi mi o jakieś skąpstwo czy brak chęci pomocy, ale chodzi o troskę o własny kraj a jesli stać go na pomoc uchodźcom to powinno też stać go na pomoc naszym obywatelom, Polakom a tak niestety nie jest.
Gdy dojdzie jeszcze problem z bezpieczeństwem to będzie to ogromna tragedia dla kraju spodowowana brakiem rozsądku rządzących, tych, którzy mają obowiązek dbac o nasze bezpieczeństwo.
Do całej tej sytuacji z uchodźcami należy podejść bardzo ostrożnie, nie odróżnimy bowiem chrześcijan od potencjalnych wyznawców islamu zamieszanych w terroryzm. Każdy muzułmanin może byc potencjalnym napstnikiem, członkiem tej szaleńczej grupy psychopatów islamskich.
Wątpię, aby uchodźcy podporządkowali sie naszym prawom, może tylko ci, którzy są wyznawcami chrześcijaństwa. Muzułamnie sobie oleją wszystko, co pokazali juz w wielu miastach krajów Europy, gdzie dotarli. Zaśmiecone, demolowane autobusy, agresja - to obraz tego co funduja nam uchodźcy.
Jesli chcemy mieć bajzel w kraju a nawet akty terroru to warto się zastnowić nad ich przyjmowaniem..
TOMASZ32 napisał(a):Masz rację sant, ten atak jest atakiem o podłożu politycznym, który wynika z fanatyzmu religijnego, ja dodam jednak CHOREGO fanatyzmu religijnego i nie ma żadnego związku z Bogiem,
Tomaszu- każdy fanatyzm jest chory i nie ma nic wspólnego z Bogiem
exe napisał(a):"Diabeł" nie powinien być wpuszczany do państwa Bożego "samopas", że tak się wyrażę.
Imigranci muszą podporządkować się regułom panującym u gospodarza - tak było zawsze, o tym mówi Pismo Święte"
Exe - o jakim to państwie Bożym piszesz? Bo Chyba nie o Francji czy Europie.
Sant napisał(a):Exe - o jakim to państwie Bożym piszesz? Bo Chyba nie o Francji czy Europie.
Oczywiście - masz rację. Padłem ofiarą własnego skrótu myślowego.
Otóż miałem na myśli państwo Boże w rozumieniu: św.Augustyna, gdzie posłuszeństwo Bogu z miłości do Niego implikuje właściwą postawę.
Odnośnie więc wydarzeń paryskich zmierzam ku tezie, że gdyby Francja oraz cała Europa postawiły rzeczywiście na autentyczne życie
tym, co święte - jak mówił Eleazar w 2 Mch 6, wspominany dziś w temacie o syjonizmie chrześcijańskim, wówczas wypracowanie bezpieczniejszego układu sił byłoby o wiele prostsze, zaś gdy wspomnimy, wg. tradycji żydowskiej i chrześcijańskiej, na zawołanie św. Michała Archanioła :
"Quis ut Deus!" , wtenczas czy moglibyśmy się tak martwić?
A ja dochodzę jeszcze do innego wniosku, ale to tylko moje własne podejrzenie. Otóż myślę, że duży wpływ na to co robia ci islamscy szaleńcy może mieć Masoneria. Kto wie czy oni nie nakrecaja takich szaleńców a może nawet finansuja im broń za walke z Kosciołem, chrześcijaństwem? Masoneria ma ogromne wpływy polityczne i finansowe a Kościół chca niszczyć, więc istnieje takowa możliwośc ich udziału w tej walce.
Co myślicie o tym?
(11-17-2015 04:38 PM)TOMASZ32 napisał(a): [ -> ]A ja dochodzę jeszcze do innego wniosku, ale to tylko moje własne podejrzenie. Otóż myślę, że duży wpływ na to co robia ci islamscy szaleńcy może mieć Masoneria. Kto wie czy oni nie nakrecaja takich szaleńców a może nawet finansuja im broń za walke z Kosciołem, chrześcijaństwem? Masoneria ma ogromne wpływy polityczne i finansowe a Kościół chca niszczyć, więc istnieje takowa możliwośc ich udziału w tej walce.
Co myślicie o tym?
Przychylam się, gdyż wszystkie rewolucje od XVIII wieku zaczynały się z inspiracji masonerii. Finansowanie również było z tego między innymi źródła.
Jest jeszcze pewien czynnik, o którym nie wspomnieliście. Komu te wydarzenia najbardziej się opłaciły? Qui bono? Kto chce się jednoczyć z Francuzami w walce z "islamskim diabłem"? Kto dzięki temu usiłuje przełamać sankcje i izolację? Zauważcie, że nikt praktycznie nie zauważył złamania przez separatystów rozejmu w Donbasie i zabicia kilku żołnierzy ukraińskich. Wszyscy byli zajęci Paryżem. Który kraj będący na granicy bankructwa ......itd.