|
Opętanie - duży czy mały problem?
|
|
07-24-2020, 10:23 PM
|
|||
|
|||
|
RE: Opętanie - duży czy mały problem?
Zapewne słyszałeś powiedzenie że na "dnie kieliszka diabeł siedzi" a więc diabeł może być wszędzie i opętywać na różny sposób. Nie koniecznie musi wchodzić w ciało człowieka tak jak to jest przy tych już mocnych stanach opętania. Te opętania to tylko przykłady demonstracji jego siły,czasami nawet nadprzyrodzonej,ale myślę że w wielu przypadkach nawet nie musi nikogo w ten sposób opętywać. Wystarczy że odsuwa człowieka od Boga po przez grzechy. Wręcz genialnie idzie mu z homoseksualizmem,nawet kapłani na to idą i udzielają sakramentów homoparom, odprawiają dla nich msze profanując tym samym sakramenty.
I takich miejsc,stref w których on działa jest wiele. Dlatego w jakimś stopniu interesuję się sprawami egzorcyzmów ale od strony zagrożeń a więc tam gdzie coś może prowadzić do zła-muzyka,okultyzm i inne by przestrzegać przed tym,by też w razie potrzeby sugerować pomoc księży,egzorcystów,spowiedź,modlitwę. Nie walczę z nim bezpośrednio gdyż jak pisałem na forum Z Chrystusem - od tego są egzorcyści. To co mnie wolno jako zwykłęmu katolikowi to odmawiać proste modlitwy lub tzw egzorcyzmy proste aby oddalać od siebie zło. To jest dopuszczone i można z takich modlitw korzystać aby zło trzymało się od nas z daleka. "Miłość oznacza rozprowadzać ciepło, nie dusząc się przy tym wzajemnie. Miłość oznacza być ogniem, ale wzajemnie się nie spalać." Phil Bosmans |
|||
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
| Wiadomości w tym wątku |
|
Opętanie - duży czy mały problem? - TOMASZ32 - 08-29-2012, 02:01 PM
RE: Opętanie - duży czy mały problem? - exe - 09-23-2012, 06:31 PM
RE: Opętanie - duży czy mały problem? - maly_kwiatek - 07-23-2020, 10:31 PM
RE: Opętanie - duży czy mały problem? - TOMASZ32 - 07-24-2020 10:23 PM
RE: Opętanie - duży czy mały problem? - maly_kwiatek - 07-24-2020, 10:38 PM
RE: Opętanie - duży czy mały problem? - TOMASZ32 - 07-24-2020, 11:52 PM