Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
My bracia i siostry z Drogi
03-27-2012, 09:26 PM
RE: My bracia i siostry z Drogi
To młodzi odkrywający swoje powołanie mogą jechać. Ja odkryłem swoje powołanie - o ile rzeczywiście jest to moje powołanie, ale jesli juz Bóg dał mi rodzine bo tak chciałem to przyjąłem to jako swoje powołanie. Ale o powołaniu może pogadamy w innym dziale. Napewno warto jechać, aby to swoje powołanie odkrywać.
Dzieki temu może znowu przybedzie nam troche prezbiterów czy osób słuzących Bogu w rózny sposób. Napewno taki wyjazd nie zaszkodzi a może wiele pomóc.

Co do Kongresu - też napewno będzie wielka pomoca dla rodzin. Kto więc chce lub może jechac to niech jedzie. Moja rodzinę nie stac na wyjazdy po za rodzinne miasto, nie mówiac juz o takich zagranicznych wyjazdach. Ale każda pomoc jest dobra a i życie duchowe rodzin sie wzmocni.
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
03-28-2012, 10:15 AM
Tak Tomaszu jest to pomocne ale i bardzo trudne jak dla mnie bo my z rodziną na Kongres nie jedziemy, a chciałabym bardzo...
Ja byłam teraz w Trieste było naprawdę warto, więc jak ktoś chce jechać do Neapolu to polecam, chodź z tego co wiem to nie wiem czy będą miejsca dla Polaków. Ma być 10.06 w Budapeszcie spotkanie powołaniowe więc tam chyba jeszcze będą miejsca dla Polaków, ale to już więcej wiedza katechiści regionalni.
Dla mnie dużo się działo w Trieste, bo poszłam po różaniec aby się modlić za rodzinę w misji Ad Gentes w Duseldorfie. Powiem wam, że już demon skacze wokół mnie bo wróciłam z mocnym zapaleniem zatok i nie jest łatwo...
Znajdź wszystkie posty użytkownika
04-10-2012, 11:51 AM (Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-10-2012 11:53 AM przez Sant.)
Tomasz- zapominasz, że powołania rodzą się w łonie Kościoła. Niekoniecznie muszą jeździć na takie spotkania tylko ci co chcą wstać. Istotne jest by było owo łono.
Kasiu - w Neapolu jest miejsce i dla Polaków, ale zrezygnowalismy z powodów prozaicznych- inaczej jest w tzw. długi weekend, a inaczej gdy zostało przeniesione. Mobilizujemy siły na Budapeszt. Jest bliżej - wystarczy 1 dzień urlopu.
06-15-2012, 09:25 AM
Nie wystarczył jeden dzień. Potrzeba było dwóch dni. Niedawno wróciłem. Owoc: trzy dziewczyny, jeden chłopak i pół autokaru zgłosiło się po różańce, jednakże ich zabrakło. Tylko dwie dostały.
Niżej link ukazujący jak młodzi oczekują na wręczenie, jak chcą się modlić za misje.
http://www.youtube.com/watch?v=hWK7D9ob-HM
06-18-2012, 01:04 PM (Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-21-2012 07:23 AM przez Sant.)
UZUPEŁNIENIE . Piękne doświadczenie - młodzi mówi że było za króko. Wstało 220 chłopaków i 120 dziewczyn. W moim autokarze proporcje były odmienne. Wstały cztery osoby. Jeden chłopak i trzy dziewczyny. No i dwóch chłopaków dostało różańce do codziennej modlitwy przed NS za dwie rodziny w misji; w Budapeszcie i Miszkolcu. Tzn do tej modlitwy z samego mojego autokaru zgłosiło się z piętnaście osób, ale zabrakło różańców.
10-30-2013, 09:02 AM
Ha- kolejna pielgrzymka z młodymi do Brazylii za nami. Piekne doświadczenie miłości i jedności.
10-30-2013, 09:04 AM
(10-30-2013 09:02 AM)Sant napisał(a):  Ha- kolejna pielgrzymka z młodymi do Brazylii za nami. Piekne doświadczenie miłości i jedności.
Byłeś tam ?

http://www.jhs.fora.pl
10-30-2013, 03:11 PM
Oczywiście - skąd bym inaczej wiedział że jest to piękne doświadczenie miłości i jedności.
10-30-2013, 04:23 PM
(10-30-2013 03:11 PM)Sant napisał(a):  Oczywiście - skąd bym inaczej wiedział że jest to piękne doświadczenie miłości i jedności.
Rozważam więcej możliwości, niż tylko fizycznie dostępne pielgrzymki Idea

http://www.jhs.fora.pl
10-30-2013, 08:36 PM
to znaczy?
Odpowiedz 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości