|
I to jest piękna UE
|
|
11-18-2015, 10:19 AM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-18-2015 12:52 PM przez exe.)
|
|||
|
|||
RE: I to jest piękna UE
TOMASZ32 napisał(a):Jeśli większość państw Europejskich to zrozumie i odejdzie od tej cywilizacji to będzie to cudem. Ile na to trzeba czekać? Jak narazie będzie to zwyczajna walka o stołki, o władze i kasę a nie dążenie do jedności.Bez radykalnego odwrócenia się od grzechu nie będzie to w mojej opinii możliwe. Jak to zrobić, pokazano niejednokrotnie w Biblii - na przykład znamienną postawę króla judzkiego, Ezechiasza: " 3 Czynił on to, co jest słuszne w oczach Pańskich, zupełnie tak jak jego przodek, Dawid. 4 On to usunął wyżyny, potrzaskał stele, wyciął aszery i potłukł węża miedzianego, którego sporządził Mojżesz, ponieważ aż do tego czasu Izraelici składali mu ofiary kadzielne - nazywając go Nechusztan. 5 W Panu, Bogu Izraela, pokładał nadzieję. I po nim nie było podobnego do niego między wszystkimi królami Judy, jak i między tymi, co żyli przed nim. 6 Przylgnął do Pana - nie zerwał z Nim i przestrzegał Jego przykazań, które Pan zlecił Mojżeszowi. " ( 2 Krl 18, 3-6). Jaki tego efekt? Ano taki, jak dalej napisano, a o jakim tutaj marzymy: " 7 Toteż Pan był z nim. We wszystkim, co przedsiębrał, miał powodzenie. Zbuntował się on przeciwko królowi Asyrii i nie był mu poddany. 8 To on pokonał Filistynów aż do Gazy i jej okolic, od wieży strażniczej aż do miasta warownego." (2 Krl 18, 7-8). http://www.jhs.fora.pl |
|||
|
11-18-2015, 12:00 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-18-2015 12:06 PM przez Sant.)
|
|||
|
|||
|
Tomaszu, Exe - Przecież już się budzi. Prawica wygrywa: Polska, Austria, Węgry, Chorwacja Rumunia, Szwajcaria....Bawaria, lokalne we Francji, do Europarlamentu też. A i w Wlk. Brytanii rządzą torysi. Byłbym spokojny.
|
|||
|
11-18-2015, 12:55 PM
|
|||
|
|||
|
Oby twoja spokojność stała się moim udziałem, Bracie. Faktem jest, że aż tak głęboko nie rozglądam się po świecie. Tym bardziej dzięki ci za rozjaśnienie ogólnej sytuacji w trendach politycznych na świecie.
http://www.jhs.fora.pl |
|||
|
11-19-2015, 12:39 AM
|
|||
|
|||
|
Moja spokojność jest raczej mocno napięta a wiara jest taka, że trudno i wierzyć w coś co jest w stanie wykluwania się. Za nim coś się zmieni w sposób naprawdę widoczny minie jeszcze wiele lat do czego zaewne nie dożyję, ale lepiej miec nadzieję, że może kiedyś się coś takiego wydarzy niż nie miec jej wogóle. Może przynajmniej dzieci tego doczekają.
"Miłość oznacza rozprowadzać ciepło, nie dusząc się przy tym wzajemnie. Miłość oznacza być ogniem, ale wzajemnie się nie spalać." Phil Bosmans |
|||
|
11-19-2015, 08:08 AM
|
|||
|
|||
|
Tomasz- Odwagi. Jesteś jeszcze młodym człowiekiem.
|
|||
|
11-19-2015, 08:23 AM
|
|||
|
|||
|
Wiekowo może tak, ale niestety zdrowotnie jest znacznie gorzej. Chwilami czuję się jak dziadek - nie mam siły chodzić, ciągłe bóle głowy utrudniają funkcjonowanie. Nie wiem jak długo tak pociągnę. Bóle mogą się wiązać z uszkodzonym kręgosłupem a także z nerwami, gdyż jest ich wiele - bez pracy, przy 4-rce dzieci jest to koszmar. Chciałbym pracować i zarabiać na rodzinę, ale z uszkodzonym kregosłupem i innymi dolegliwościami nie mam szans na pracę. Tak więc nie wiem jak będzie dalej, a dzieci do pełnoletności jeszcze trochę latek mają.Oby dożyć choćby do tego momentu to już będe spokojny.
Cała sytuacja w naszym kraju i w Europie jak narazie nie świadczy o tym, że będzie dobrze, ale jeszcze trochę nadziei mi pozostało, więc chyba muszę się jej trzymac. "Miłość oznacza rozprowadzać ciepło, nie dusząc się przy tym wzajemnie. Miłość oznacza być ogniem, ale wzajemnie się nie spalać." Phil Bosmans |
|||
|
11-19-2015, 09:05 AM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-19-2015 09:21 AM przez Sant.)
|
|||
|
|||
|
Mam propozycję- mniej skupiaj się na swoich dolegliwościach i problemach a zobaczysz że świat jest piękny mimo to, a w może właśnie dlatego?
Każdy z nas ma podobne problemy i chyba nie będziemy się licytować na to, kto ma większe, bo przekształcimy się w dyskusyjny klub połamańców, widzący wszystko na czarno. Ja tam wolę patrzeć na świat przez różowe okulary wzorem Nicka Vujicica, który nie ma rąk, nie ma nóg, a jest zadowolony z życia i głosi miłość Boga i piękno świata. Optymizm jest lekarstwem na wiele chorób. |
|||
|
11-19-2015, 10:34 AM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-19-2015 10:37 AM przez exe.)
|
|||
|
|||
TOMASZ32 napisał(a):Oby dożyć choćby do tego momentu to już będe spokojny.Zaufanie bezgraniczne Jezusowi jest istotnym, bo On każde cierpienie Jemu ofiarowane, przekształca w niewyczerpywalną Łaskę Bożą. TOMASZ32 napisał(a):Chwilami czuję się jak dziadek - nie mam siły chodzić, ciągłe bóle głowy utrudniają funkcjonowanie.Odczucie starości w młodszym wieku jest łaską zdobywania mądrości, jeśli cierpienie pokonywać będziemy na kolanach. Otrzymałeś dar i uczyń ze swego męczeństwa drabinę ku Niebu. http://www.jhs.fora.pl |
|||
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Szukaj
Użytkownicy
Kalendarz
Pomoc
Portal