|
6-latkowie do szkoły - głupota kosztem dzieci?
|
|
04-13-2012, 06:07 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-13-2012 06:09 PM przez TOMASZ32.)
|
|||
|
|||
|
RE: 6-latkowie do szkoły - głupota kosztem dzieci?
To ja moge cosik skrobnąć na ten temat,ponieważ rozmawiałem z nauczycielką po pierwszym semestrze i jasno powiedziała, że 6-latki mimo, że opanowały program nauczania, ale były wykończone psychicznie. To jest zbyt duży ciężar dla takich dzieci. Wiem też, że juz niektórzy rodzice musza korzystać z pomocy psychologa, bo sa powazne problemy z psychika dzieci - nie radzą sobie. Problem więc jest ogromny, ale MEN ma to gdzieś, bardziej mysli o tym, że takie dzieci szybciej skończa studia czy szkoły i będa płacic podatki a więc kosztem psychiki dzieci chcą nabijac budżet państwa. To jest przegięcie. Kto zapłaci dzieciom za tak skrzywiona psychike? Dlatego ja jestem tej głupocie stanowczo przeciwny i nie ma sensu patrzec na to czy dziecko umie pisać, czytac czy liczyć, czy tez ma inne zdolności. Wazne jest to czy psychika dziecka jest na taki natłok przygotowana. Ja mam syna, który w tym roku robi zerówkę i od września według tak durnej ustawy musiałby iśc do szkoły. Na szczęście ta ustawa została wstrzymana do 2014roku, dlatego zatrzymujemy go w zerówce na nastepny rok. Za nic nie posle dziecka do szkoły w takim wieku. Martwi mnie natomiast co bedzie z najmłodszym - on wogóle nie jest przygotowany do tego a jego juz raczej ten obowiązek może objac, dlatego tak wazne jest, aby z ta przekleta ustawa walczyć, aby nie było takiego prawa, które by zmuszało rodziców do posyłania swoich dzieci tak wcześniej do szkoły. Jesli ktos chce to niech posyła, ja nie chcę. I naprawdę - szkoda psychiki dzieci, trzeba to odradzać.
|
|||
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Szukaj
Użytkownicy
Kalendarz
Pomoc
Portal