|
Pieniądz w twoim zyciu - dodatek do życia czy bożek?
|
|
10-30-2013, 03:59 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-30-2013 04:02 PM przez exe.)
|
|||
|
|||
RE: Pieniądz w twoim zyciu - dodatek do życia czy bożek?
(10-30-2013 03:09 PM)Sant napisał(a): Exe - Jezus nie wymaga niczego. To co mówił do owego młodzieńca, to był też tylko test, aby mu udowodnić, że jest grzesznikiem bardzo przywiązanym do dóbr. Tzn, że w dobrach szuka zabezpieczenia a nie w Bogu. Młodzieniec ów test oblał. Odszedł zasmucony, miał bowiem wiele posiadłości.Masz słuszność, Sant, także w kwestii zaufania Bogu. Ucisk, jaki spotyka wiele rodzin, również ma znaczenie testu i zarazem pedagogiczne to, jako że jest On mądrym Pedagogiem, j jednak miałem na myśli skrajną postawę własnego postanowienia ad hoc typu : Ojciec rodziny stwierdza po lekturze wspominanego przez nas cytatu : "Jezus nas kocha, więc my się odwdzięczmy, sprzedajmy mieszkanie, nie płaćmy rat za RTV i AGD , zamieszkajmy w Parku , jako żebracy. Myślę, że Jezus by tego nie nazwał roztropnością, ale wszak Bogiem nie jestem i nie znam Jego myśli. ![]() Wydaje się, że każdy stan ma swoją doskonałość i powinien się w tej swoistej przestrzeni poruszać. http://www.jhs.fora.pl |
|||
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Szukaj
Użytkownicy
Kalendarz
Pomoc
Portal