Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pieniądz w twoim zyciu - dodatek do życia czy bożek?
10-30-2013, 03:59 PM (Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-30-2013 04:02 PM przez exe.)
RE: Pieniądz w twoim zyciu - dodatek do życia czy bożek?
(10-30-2013 03:09 PM)Sant napisał(a):  Exe - Jezus nie wymaga niczego. To co mówił do owego młodzieńca, to był też tylko test, aby mu udowodnić, że jest grzesznikiem bardzo przywiązanym do dóbr. Tzn, że w dobrach szuka zabezpieczenia a nie w Bogu. Młodzieniec ów test oblał. Odszedł zasmucony, miał bowiem wiele posiadłości.
Co do katastrofy spowodowanej przez ojca rodziny, to mogę cie zapewnić, że Bóg oddaje stukrotnie tym co mu zaufają. To nie dobra dają życie ale Bóg.
Masz słuszność, Sant, także w kwestii zaufania Bogu. Ucisk, jaki spotyka wiele rodzin, również ma znaczenie testu i zarazem pedagogiczne to, jako że jest On mądrym Pedagogiem, j jednak miałem na myśli skrajną postawę własnego postanowienia ad hoc typu :

Ojciec rodziny stwierdza po lekturze wspominanego przez nas cytatu :

"Jezus nas kocha, więc my się odwdzięczmy, sprzedajmy mieszkanie, nie płaćmy rat za RTV i AGD , zamieszkajmy w Parku , jako żebracy.

Myślę, że Jezus by tego nie nazwał roztropnością, ale wszak Bogiem nie jestem i nie znam Jego myśli. Bezradny
Wydaje się, że każdy stan ma swoją doskonałość i powinien się w tej swoistej przestrzeni poruszać.

http://www.jhs.fora.pl
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 

Wiadomości w tym wątku
RE: Pieniądz w twoim zyciu - dodatek do życia czy bożek? - exe - 10-30-2013 03:59 PM

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Via Ad Deum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS