|
Jak obliczać dźwignię w Krypto-Futures i unikać likwidacji
|
|
03-20-2026, 04:29 PM
|
|||
|
|||
|
RE: Jak obliczać dźwignię w Krypto-Futures i unikać likwidacji
Na kontraktach futures często toczą się wojny na nerwy, zwłaszcza gdy pokazują Ci dźwignie x20 lub x50. Ja też parę razy wyłożyłem kasę, zanim skapowałem, że bez solidnej strategii to jak granie w ruletkę. Co do platform faktycznie, masz rację - trzeba patrzeć nie tylko na interfejs, ale i płynność zamykania pozycji powinna nas interesować! Niedawno czytałem całkiem dobry przewodnik po krypto futures na stronie iTrusty. Tam bardzo szczegółowo wyjaśniono, na co zwracać uwagę jako początkujący i jak działają podstawowe mechanizmy tych kontraktów. Zerknij, jest tam dobrze opisane o perpetual swapach, co rozwieje część Twoich wątpliwości dotyczących prowizji. A powiedz mi, w jakiej wysokości kapitał planujesz obracać? Jeśli we wprawie jest niewiele, to aż do momentu, kiedy dobrze poczujesz rynek, ja nie ryzykowałbym wyższą niż pięć razy dźwignią!
|
|||
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
| Wiadomości w tym wątku |
|
Jak obliczać dźwignię w Krypto-Futures i unikać likwidacji - Ember_Tide - 03-20-2026, 04:01 PM
RE: Jak obliczać dźwignię w Krypto-Futures i unikać likwidacji - Martin566 - 03-20-2026 04:29 PM
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Szukaj
Użytkownicy
Kalendarz
Pomoc
Portal