Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wywiad z egzorcystą Gabrielem Amorthem - informacja
07-27-2020, 08:30 PM
RE: Wywiad z egzorcystą Gabrielem Amorthem - informacja
Tak, G.Amorth to wyjątkowy autorytet w sprawach związanych z egzorcyzmami, Założyciel Międzynarodowego Stowarzyszenia Egzorcystów, którego był prezesem aż do przejścia na emeryturę w wieku 75 lat w roku 2000, egzorcysta watykański. Te dwie książki które podałeś to klasyka i bestsellery jeśli chodzi i literaturę o egzorcyzmach. Obie książki oczywiście posiadam nie tylko ze względu na to że był autorytetem ale także dlatego że ten temat bardzo mnie interesuje. Mam też trzecią jego książkę "Ukryta w uśmiechu: mistyczka i stygmatyczka Alexandrina da Costa" i także przynajmniej z dwóch powodów: dlatego że interesuje mnie tematyka stygmatów a wspomniana święta je posiadała i tym bardziej że napisał ją wielki autorytet.

Ma również ten wywiad Dominika Tarczyńskiego z Amorthem,był bardzo ciekawy. Jeśli gdzieś go traficie to warto obejrzeć - oczywiście dla tych ludzi o mocniejszych nerwach gdyż temat egzorcyzmów nie jest tematem przyjemnym.

"Miłość oznacza rozprowadzać ciepło, nie dusząc się przy tym wzajemnie. Miłość oznacza być ogniem, ale wzajemnie się nie spalać."

Phil Bosmans
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 

Wiadomości w tym wątku
RE: Wywiad z egzorcystą Gabrielem Amorthem - informacja - TOMASZ32 - 07-27-2020 08:30 PM

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Via Ad Deum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS