|
Wywiad z egzorcystą Gabrielem Amorthem - informacja
|
|
07-27-2020, 08:30 PM
|
|||
|
|||
|
RE: Wywiad z egzorcystą Gabrielem Amorthem - informacja
Tak, G.Amorth to wyjątkowy autorytet w sprawach związanych z egzorcyzmami, Założyciel Międzynarodowego Stowarzyszenia Egzorcystów, którego był prezesem aż do przejścia na emeryturę w wieku 75 lat w roku 2000, egzorcysta watykański. Te dwie książki które podałeś to klasyka i bestsellery jeśli chodzi i literaturę o egzorcyzmach. Obie książki oczywiście posiadam nie tylko ze względu na to że był autorytetem ale także dlatego że ten temat bardzo mnie interesuje. Mam też trzecią jego książkę "Ukryta w uśmiechu: mistyczka i stygmatyczka Alexandrina da Costa" i także przynajmniej z dwóch powodów: dlatego że interesuje mnie tematyka stygmatów a wspomniana święta je posiadała i tym bardziej że napisał ją wielki autorytet.
Ma również ten wywiad Dominika Tarczyńskiego z Amorthem,był bardzo ciekawy. Jeśli gdzieś go traficie to warto obejrzeć - oczywiście dla tych ludzi o mocniejszych nerwach gdyż temat egzorcyzmów nie jest tematem przyjemnym. "Miłość oznacza rozprowadzać ciepło, nie dusząc się przy tym wzajemnie. Miłość oznacza być ogniem, ale wzajemnie się nie spalać." Phil Bosmans |
|||
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
| Wiadomości w tym wątku |
|
Wywiad z egzorcystą Gabrielem Amorthem - informacja - TOMASZ32 - 07-23-2012, 02:50 PM
RE: Wywiad z egzorcystą Gabrielem Amorthem - informacja - Sant - 07-25-2012, 12:44 PM
RE: Wywiad z egzorcystą Gabrielem Amorthem - informacja - TOMASZ32 - 07-25-2012, 08:59 PM
RE: Wywiad z egzorcystą Gabrielem Amorthem - informacja - Sant - 07-27-2012, 12:01 PM
RE: Wywiad z egzorcystą Gabrielem Amorthem - informacja - TOMASZ32 - 07-27-2012, 10:59 PM
RE: Wywiad z egzorcystą Gabrielem Amorthem - informacja - maly_kwiatek - 07-26-2020, 01:50 PM
RE: Wywiad z egzorcystą Gabrielem Amorthem - informacja - TOMASZ32 - 07-27-2020 08:30 PM
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Szukaj
Użytkownicy
Kalendarz
Pomoc
Portal