Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Angażowanie się kapłaństwa w politykę
07-26-2020, 04:58 PM
RE: Angażowanie się kapłaństwa w politykę
Właśnie nie wiedziałem kto odpowiada za tą profanację świątyni,ale bez wątpienia jest to profanacja. Tyle że tak jak pisałem - obawiam się że ma to tło polityczne a więc powiązanie władzy lub byłej władzy z biskupami. Sama bowiem władza - ani ta była ani tez ta obecna nie mogła decydować o pochówku. Takie postępowania niestety niszczą wizerunek Kościoła oraz uderzają w świętości.

I o takich postępowaniach pisałem. Do czego to prowadzi? Du upadku kapłanów i to na poziomie biskupów? Jak potem wierni mają mieć szacunek do tego co święte skoro sami biskupi dopuszczają się takich czynów? Widać jest jak szatan działa w Kościele, jak chce niszczyć go od środka. Potrzeba wiele modlitwy o nawrócenie kapłanów bo zmierza to w złym kierunku.

Dobrze jest że sami wierni to zauważają i chca z tym jakoś walczyć mówiąc głośno o tym co niewłaściwe. Wtedy jest jakaś szansa na zmiany,o ile sami kapłani to zrozumieją.

"Miłość oznacza rozprowadzać ciepło, nie dusząc się przy tym wzajemnie. Miłość oznacza być ogniem, ale wzajemnie się nie spalać."

Phil Bosmans
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 

Wiadomości w tym wątku
RE: Angażowanie się kapłaństwa w politykę - TOMASZ32 - 07-26-2020 04:58 PM

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Via Ad Deum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS