Via Ad Deum - Chrześcijańskie Forum Ewangelizacyjne
O wschodnich źródłach magii - świadectwo s. Michaeli Pawlik - Wersja do druku

+- Via Ad Deum - Chrześcijańskie Forum Ewangelizacyjne (http://forum.viaaddeum.pl)
+-- Dział: WIARA I DUCHOWOŚĆ (/forum-WIARA-I-DUCHOWO%C5%9A%C4%86)
+--- Dział: Świadectwa (/forum-%C5%9Awiadectwa)
+--- Wątek: O wschodnich źródłach magii - świadectwo s. Michaeli Pawlik (/post-O-wschodnich-%C5%BAr%C3%B3d%C5%82ach-magii-%C5%9Bwiadectwo-s-Michaeli-Pawlik)

O wschodnich źródłach magii - świadectwo s. Michaeli Pawlik - TOMASZ32 - 04-24-2012 03:44 PM

Zapraszam do wysłuchania bardzo ciekawego świadectwa siostry, która mówi o zagrożeniach jakie płyną ze strony wschodnich form magii.
Warto wysłuchać tego świadectwa choćby ze względu na to, że rózne formy magii są stale obecne i stale rozpowszechniane zarówno na świecie jak i w naszym kraju i stanowi zagrożenie nie tylko dla nas wierzących, ale także dla innych ludzi.

Może to świadectwo uchroni wielu ludzi przed wpływem tych wszystkich form wschodniej kultury, która czesto kryje w sobie tajemnice i niebezpieczne treści zakorzenione w magii.

Po wysłuchaniu zapraszam do podzielenia sie swoimi przemyśleniami, wnioskami, doświadczeniem.

ZAPRASZAM

http://www.youtube.com/watch?v=fhxA9SsursA&feature=related

RE: O wschodnich źródłach magii - świadectwo s. Michaeli Pawlik - _promyczek_ - 05-11-2012 06:42 PM

Kiedyś "ciągnęło" mnie w kierunku amuletów, talizmanów. Teraz to już przeszłość. W życiu często chcemy iść idą drogą tą "lepszą" od tej Bożej. Jednak dokąd ona prowadzi? Przekonałam się na własnej skórze, że po tym okresie "amuletowych fascynacji" powiedziałam "dobra Boże, masz rację". Tak już idę razem z Nim spory kawałek życia. Normalne, że raz upadnę, innym razem wstanę. Nie potrzeba mi amuletowego świata ułudy, aby być szczęśliwą. Odradzam Wam to z całego serca.

RE: O wschodnich źródłach magii - świadectwo s. Michaeli Pawlik - Soter - 05-15-2012 10:41 AM

Podobnie było ze mną. Fascynowałem się wróżbami, amuletami i czarną magią. Pan Jezus powiedział: "poznacie prawdę, a prawda was wyzwoli" (J, 8:32). Z pomocą Bożą udało mi się z tego wyzwolić.