Via Ad Deum - Chrześcijańskie Forum Ewangelizacyjne
Czy zdjęcie w szpitalu można przerobić online? - Wersja do druku

+- Via Ad Deum - Chrześcijańskie Forum Ewangelizacyjne (http://forum.viaaddeum.pl)
+-- Dział: STREFA RELAKSU (/forum-STREFA-RELAKSU)
+--- Dział: Rozmowy na luzie (/forum-Rozmowy-na-luzie)
+--- Wątek: Czy zdjęcie w szpitalu można przerobić online? (/post-Czy-zdj%C4%99cie-w-szpitalu-mo%C5%BCna-przerobi%C4%87-online)

Czy zdjęcie w szpitalu można przerobić online? - Timur - 06-11-2026 08:08 AM

Leżę w szpitalu po operacji kolana. Nie wiem, kiedy wyjdę, a wniosek o kartę pobytu mam wysłać za trzy dni. Personel zrobił mi zdjęcie na zwykły telefon – białe prześcieradło w tle, twarz trochę blada. Czy takie szpitalne zdjęcie da się jakoś przygotować do MOS? Nie mam innej opcji.

RE: Czy zdjęcie w szpitalu można przerobić online? - Halileo - 06-11-2026 09:33 AM

Przykra sprawa, ale da się. Mój szwagier też robił zdjęcie w szpitalu po wypadku. Znajomy polecił mu cukr.photo – wgrał to zdjęcie z prześcieradłem w tle. Serwis sam zmienił tło na idealnie białe, poprawił jasność i kontrast, ustawił odpowiednie wymiary. Zamówił Zdjęcie do karty pobytu CUKR i dostał gotowy plik. Nie ukrywam, że efekt był dobry – wyglądał lepiej niż oryginał. Oczywiście, jeśli zdjęcie jest bardzo słabe (rozmazane, ciemne), to może być problem. Ale jeśli w miarę widać twarz i oczy, myślę że warto spróbować. Możesz przecież zobaczyć podgląd za darmo. W twojej sytuacji to chyba jedyne wyjście.

RE: Czy zdjęcie w szpitalu można przerobić online? - Timur - 06-11-2026 09:46 AM

Dzięki, naprawdę. Właśnie wgrałem to szpitalne zdjęcie – wygląda po obróbce całkiem normalnie. Nie wierzyłem, że to możliwe. Dziękuję.