![]() |
|
Czy ekumenizm wśród rozłamów chrześcijanskich jest możliwy? - Wersja do druku +- Via Ad Deum - Chrześcijańskie Forum Ewangelizacyjne (http://forum.viaaddeum.pl) +-- Dział: WIARA I DUCHOWOŚĆ (/forum-WIARA-I-DUCHOWO%C5%9A%C4%86) +--- Dział: Ekumenizm (/forum-Ekumenizm) +--- Wątek: Czy ekumenizm wśród rozłamów chrześcijanskich jest możliwy? (/post-Czy-ekumenizm-w%C5%9Br%C3%B3d-roz%C5%82am%C3%B3w-chrze%C5%9Bcijanskich-jest-mo%C5%BCliwy) Strony: 1 2 |
RE: Czy ekumenizm wśród rozłamów chrześcijanskich jest możliwy? - Philip - 07-26-2016 02:00 PM Czytałem, że z KZ niie prowadzi się rozmów jak narazie, aczkolwiek mogły to być przestarzałe informacje. Zresztą co się dziwić ... większość tych "bardziej obeznanych w wierze " uznaje katolików za bałwochwalców bez możliwości zbawienia ( tu jest ciekawe, bo osądzają zamiast Boga, nieźle ). RE: Czy ekumenizm wśród rozłamów chrześcijanskich jest możliwy? - exe - 07-26-2016 03:31 PM (07-26-2016 02:00 PM)Philip napisał(a): Czytałem, że z KZ niie prowadzi się rozmów jak narazie, aczkolwiek mogły to być przestarzałe informacje. Zresztą co się dziwić ... większość tych "bardziej obeznanych w wierze " uznaje katolików za bałwochwalców bez możliwości zbawienia ( tu jest ciekawe, bo osądzają zamiast Boga, nieźle ).Rzeczywiście, nie są to jakieś świeże informacje, ale chciałem nie tyle poinformować, co raczej wskazać na jakąś możliwość rozmowy z odstępcami w ogóle. |