Nowa Ewangelizacja - New Age w Kościele
|
07-23-2020, 10:04 PM
|
|||
|
|||
Nowa Ewangelizacja - New Age w Kościele
W moich oczach tego typu kierunki zachowań powoduję odchodzenie od Kościoła, od wiary katolickiej ze względu na zgorszenie, lub zwiedzenie naukami i praktykami zielonoświątkowymi i protestanckimi.
Być małym kwiatkiem pod stopami Boga - św. Teresa z Lisieux |
|||
07-24-2020, 09:18 PM
|
|||
|
|||
RE: Nowa Ewangelizacja - New Age w Kościele
To po kolei:
1 filmik to jeszcze dałoby się jakoś strawić pod względem śpiewania Bogu,chociaż wchodzenie samo w świat Kościoła protestanckiego prowadzi Kościół do upadku - to jest dla mnie bardzo duże zagrożenie, tym bardziej że Kościół protestancki zaczął udzielać sakramentów parom homoseksualnym a to jest niestety profanacja sakramentu. Takie sakramenty na mocy prawa Kościoła i prawa Boga są nieważne gdyż profanacja nie daje prawa ważności sakramentu a przynosi tylko grzech ciężki zarówno przyjmującym jak i udzielającemu go kapłanowi-pastorowi czy nawet w innych Kościołach kapłanowi. Te schematy protestantów są więc odchodzeniem od właściwej nauki Kościoła katolickiego oraz od nauczania Biblii, o czym świadczy sytuacja w Anglii - oczywiście tam jest nieco inny Kościół ale to co chca wymuszać na Kościele jest już przyjmowane bez problemów u protestantów: https://www.rp.pl/artykul/1036008-To-jes...-chca.html Nie zawsze się z nim zgadzam ale tutaj przedstawia to co grozi Kościołom wobec tej antychrześcijańskiej grupy zwanej LGBT. Domagają się co raz więcej. Dlatego pchanie się Kościoła w te nauczania czy też nowości protestantów może sproważdzić Kościół na złą drogę. Mam nadzieję że do tego nie dojdzie. W gestach skierowanych do Boga czy śpiewie nie ma nic złego jeśli rzeczywiście uwielbiamy Boga. I tutaj pod tym względem można się jeszcze nie czepiać,ale czerpanie z tego co jest u protestantów a co nie wiąże się lub jest sprzeczne z nauką Kościoła może stanowić zagrożenie dla Kościoła i dla wiernych. 2 filmik to juz istna profanacja świątyni. Tak jakby tam wszedł sam diabeł. Bez wątpienia jest to złe i należy się takim profanacjom sprzeciwiać. Świątynia Boga to nie miejsce na takie ekscesy. A jeśli na to jeszcze pozwalają sami jezuici to już nie jest dobrze - to świadczy o kolejnym upadku Kościoła. 3 filmik to odniesienie do nauczania o Szustaka. Czy chodziło ci Marcinie o to czego naucza ojciec Szustak? Cóż,pewne rzeczy które on mówi może trafiają do ludzi, szczególnie młodych,ale powinien uważać na to co też mówi bo błędne tłumaczenie tak jak tutaj może prowadzić do wypaczenia podstawowych prawd wiary katolickiej co podkreśla ten ksiądz. Młody człowiek może przez to nie zdawać sobie sprawy że jeśli będzie obciążony grzechem ciężkim to rzeczywiście może trafić do piekła. Można się bowiem zgodzić z twierdzeniem że im mniej tam ludzi trafia tym lepiej, ale na pewno piekło puste nie będzie. Jak mówiła Gloria Polo - kobieta która przeżyła uderzenie pioruna to już sama zdrada małżeńska może prowadzić człowieka do piekła,gdyż jest łamany święty sakrament. Oczywiście jest też Boże Miłosierdzie do którego można się uciekać, ale nie chodzi tylko o to. Są grzechy które jako nieodpuszczone (grzechy przeciwko Duchowi Świętemu) czy ciężkie grzechy w stanie śmierci mogą prowadzić człowieka do piekła. Dlatego nauka o piekle powinna być zgodna z nauką Kościoła a nie tworzona na swój sposób aby tylko ludzi nie straszyć lub uświadamiać ich że mogą być spokojni bo do piekła nikt nie trafi. Tak nie jest. I tutaj słusznie ksiądz to tłumaczy. 4 filmik i sprawa już nam znana - osoba Marcina Zielińskiego. Nie chcę stawać się tutaj sędzią nad nim bo nie mnie go rozliczać z tego co czyni, ale mam nadzieję że Kościół w końcu oprzytomnieje i przestanie iść za głosem takich ludzi. Pojawia się taki człowiek i ludzie ślepo idą za nim nawet nie wiedząc czy to co głosi jest zgodne z nauka Kościoła i czy rzeczywiście ma dar uzdrawiania pochodzący od Boga. I to co tworzy bardzo dobrze przedstawia ten pan. Kobieta dzwoni przez telefon i przekazuje energię drugiej osobie. Przecież to jakaś paranoja. To tylko pokazuje jak nisko Kościół już upada skoro takie rzeczy mają w nim miejsce. Szok Te wszystkie filmy pokazują jedno: JAK BARDZO TRZEBA SIĘ MODLIĆ TERAZ ZA KOŚCIÓŁ I ZA KAPŁANÓW,bo gdy kapłani upadają nisko to i wierni będą upadać, może nawet jeszcze niżej. "Miłość oznacza rozprowadzać ciepło, nie dusząc się przy tym wzajemnie. Miłość oznacza być ogniem, ale wzajemnie się nie spalać." Phil Bosmans |
|||
07-24-2020, 09:40 PM
|
|||
|
|||
Tomaszu, w pierwszym filmie zagrożeniem dla Kościoła jest wykorzystanie świątyni Bożej, do luddycznych tańców w wykonaniu biskupów, w tym Rysia, odpowiedzialnego za Nową Ewangelizację, z jakimiś paniami.
Trzeci film to pogarda dla Tradycji Kościoła i błędy teologiczne, prezentowane w publicznych codziennych niemal wystąpieniach ojca Szustaka. Nowa Ewangelizacja w zamyśle św. Jana Pawła II miała razem z Maryją, prowadzić młodzież początku XXI wieku do Boga. Dokąd prowadzi Kościół abp Ryś i inne osoby pokazane na filmach? Być małym kwiatkiem pod stopami Boga - św. Teresa z Lisieux |
|||
07-24-2020, 10:10 PM
|
|||
|
|||
Szczerze powiedziawszy to nawet nie byłem i nie jestem w stanie ocenić czy to jest jakiś buddyjski taniec bo nie wiem co to było za spotkanie. Zawsze byłem,jestem i będę za wielkim szacunkiem dla świątyni i jestem przeciwnym wszelkim imprezom w takim miejscu. To nie jest właściwe miejsce dla jakichś tańców,imprez,świateł dyskotekowych.
Co do biskupa Rysia to nie będę się o nim wypowiadał,gdyż jako katolik nie powinienem osądzać duchownych a gdy słysze o jego wyczynach to mi ręce opadają i musiałbym go ostro zjechać więc nie chcę grzeszyć. To dotyczy też innych kapłanów.Gdy usłyszałem o pochowaniu prochów Adamowicza w świątyni to byłem nieziemsko wkurzony. I jak będę pisał do bp Jędraszewskiego to wspomnę o tej profanacji świątyni. Tą decyzję o pochowaniu tego człowieka musiał wydać ktoś z biskupów. W trzecim filmie - tak jak podejrzewałem że chodziło ci o nauczanie ojca Szustaka. O tym tez pisałem - tam często się zdarza że wiele spraw przedstawia inaczej i dobrze że ten ksiądz to zauważa. Mam nadzieję że i inni tez to zauważą i w końcu ktoś z biskupów zwróci mu uwagę na to co przedstawia. Kilka nauk słuchałem i nie wszędzie są jakieś błędy, ale na pewno często się mu to zdarza.To sam zauważyłem. Powinien się pilnować z tym co głosi bo przeinaczanie nauki może tylko szkodzić. ABP Ryś nie prowadzi ani Kościoła ani ludzi do Boga. Nie wiem kto go wybrał na biskupa ale był to najwyraźniej duży błąd za który Kościół będzie cierpiał upadkiem - jeśli dalej będa mu pozwalać na jego działanie a raczej na zmiany nie ma co liczyć. "Miłość oznacza rozprowadzać ciepło, nie dusząc się przy tym wzajemnie. Miłość oznacza być ogniem, ale wzajemnie się nie spalać." Phil Bosmans |
|||
08-03-2020, 06:54 AM
|
|||
|
|||
Bardzo trudno znaleźć już ten film, bo wstydliwie jest usuwany z zasobów Youtube. Dochodzi do tego, że wielu katolików nie wierzy, że mogło mieć miejsce coś takiego:
Marcin Zieliński nakłada ręce na ks. Dominika Chmielewskiego i napełnia go Duchem Świętym. https://gloria.tv/post/Uc769WUdw6Ck4creiTYhrAWJD Być małym kwiatkiem pod stopami Boga - św. Teresa z Lisieux |
|||
08-15-2020, 11:22 PM
|
|||
|
|||
Świadectwo uczestnika kursu ALFA
https://www.youtube.com/watch?v=-sb0jShF4Ts Świadectwo jest wstrząsające, ponieważ w Polsce kurs ALFA jest polecany przez niektórych biskupów dla wiernych katolików. Tymczasem uczestnik zdecydowanie podkreśla i potwierdza, ze kurs nie jest katolicki i nie buduje duchowości katolickiej, tylko jakąś inną duchowość, szkodliwą dla katolika. Być małym kwiatkiem pod stopami Boga - św. Teresa z Lisieux |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości