Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ile czasu zajmuje zrobienie prawa jazdy?
07-31-2025, 10:03 AM
Ile czasu zajmuje zrobienie prawa jazdy?
Hej wszystkim! Zacząłem ostatnio rozglądać się za kursem prawa jazdy i natknąłem się na interesujące wiadomości, które trochę uporządkowały mi temat, jeśli chodzi o to, ile może potrwać taki kurs. Okazuje się, że nie ma jednoznacznej odpowiedzi – wszystko zależy od kilku rzeczy. Najistotniejsze jest to ile masz wolnego czasu na jazdy i jak wygląda dostępność instruktorów. Jeżeli ktoś może jeździć praktycznie codziennie, to samą praktykę można ogarnąć nawet w ciągu miesiąca. Ale wiadomo, życie pisze różne scenariusze, więc jak ktoś pracuje bądź uczy się, to realnie trwa to 2–3 miesiące, a zdarza się, że i dłużej. Spore znaczenie ma też to, czy zdecydujesz się na kurs tradycyjny z teorią stacjonarną, czy tak zwany kurs teoretyczny online. Druga opcja jest dla osób, które chcą wszystko załatwić maksymalnie szybko – trzeba tylko być w dyspozycji i załatwić wszystkie formalności, jak badania oraz numer PKK. No i trzeba zdać teorię zanim zaczną się jazdy. Dla mnie to wszystko było nowe, tym samym dobrze, że natknąłem się na ten tekst. Jak ktoś również myśli obecnie o zrobieniu prawka, to warto zajrzeć tutaj: https://superkierowca.waw.pl/czas-trwani...go-zalezy/
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Via Ad Deum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS