Jestem ciekawy czy tez macie tak samo jak ja. To znaczy - zawsze planuje zrobic cos pozytecznego w wolnym czasie, a konczy sie na tym, ze siedze przed kompem, ogladam youtube, no, albo ewentualnie wyskocze na rower czy pograc w Pilke :)
Jak pomożesz nam w Ewangelizacji to zrobisz bardzo pozyteczna rzecz. Możesz pomóc przy tworzeniu serwisu lub tutaj na forum rozkrecajac to towarzystwo, zakładajac nowe ciekawe tematy. Zawsze mozna wiele zrobic, trzeba tylko wybrać pozyteczne zajęcie - tak jak sie wybiera miedzy dobrem a złem : kto madry i rozsądny to wybierze dobro, kto nie ma rozumu i chce krzywdzic innych wybiera zło.
Sam wybierz to co może pomagac innym służyć im pomocą. Pomyśl też co z tego bedziesz miał dobrego. Bóg napewno wszystko widzi i u Niego żadna nagroda nie przepada.
Ja wolę i staram sie robic to co może pomagac innym. A więc wolny czas wykorzystuję na Ewangelizację, na tworzenie serwisu, na zabawe z dziecmi lub to co moge zrobic dla rodziny.
My tu, młodzi, ( bliżej setki) mamy rodziny i nie mamy wolnego czasu :)jak nie jedno to drugie trzeba zrobić a jak już znajdzie się ta chwila to się patrzy gdzie najbliższe łóżko. :)
To jest cos takiego czego człowiek doświadcza dopiero po śmierci :-) A tak powazniej mówiąc to wolny czas mają dzieci, dorośli zapominaja o istnieniu takiego pojęcia. Ja tez nie wiem co to jest wolny czas, wstaje rano i do póxnych godzin nocnych pracuję aż mi się same oczy nie zamkną lub jak nie spadnę z krzesła przy biurku. Tak więc nie mam wolnego czasu, nawet jak czuję sie chory to musze zaiwaniać, tak więc dla nas to jest pojęcie co raz bardziej odległe, zapomniane, ale młodzi widać maja go jeszcze dużo.
Mam taką pracę , że wysiłek konieczny jest w systemie falowym.
Dlatego też , nie mam komputera stacjonarnego, a najczęściej działam via mobile :-)
Wtedy jestem , choć teoretycznie nie powinno mnie być :-)
Taki mam sposób na życie w ciągłym biegu zawodowym :-)
Nie dam się tak łatwo temu światu :-):-):-)
"Nie dam się tak łatwo temu światu" - pod jakim względem sie nie dasz? :)
Miałem na myśli , że nie pozwolę na to , by władca tego świata zmusił mnie niejako do hołdowania modzie i trendom powszechnym , które oddalają od Boga !
Na przykład :mając wybór pojechać do multikina lub do sanktuarium , wybiorę to drugie :-)
Uwielbiam w porze zimowej przebywać w domu natomiast wiosna i lato jest wyłączniew plenere

Przeważnie ''okupuje'' wyrko .