Via Ad Deum - Chrześcijańskie Forum Ewangelizacyjne

Pełna wersja: Proroctwa dla Polski - czy będzie lepiej czy gorzej?
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Na temat proroctw i przepowiedni dotyczących naszego kraju wiemy chyba już wiele, ale czy rzeczywiście wiele z nich sie sprawdzi? Czy wierzymy w to, że sie one wypełnia i Polska stanie się jeszcze krajem, w którym rzeczywiście będzie dobrze a obecność Boga oraz wartości chrześcijańskie będą w życiu wielu ludzi czymś ważnym?

O losach Polski mówiło wielu świetych, m.in św.Faustyna Kowalska,bł. krd.August Hlond a także wiele innych osób takich jak s.Łucja, T.Neumann, o.Klimuszko czy Giulio Mancinelli (1537-1618).
Ale czy Polska rzeczywiście stanie się tym wzorowym krajem chrześcijańskim za którym pójda inne kraje? Jaka rolę Polska ma do odegrania w świecie, w Europie? Jakie czynniki wpłynął na takie zmiany czy też sytuację w naszym kraju? Co czeka Polskę za nim wypełnią sie te wszystkie proroctwa, przepowiednie? CZY WIERZYMY, ŻE LOSY NASZEGO KRAJU JESZCZE SIE ODMIENIA NA LEPSZE?

Zapraszam do dyskusji.
Uważam, że jedynym wiarygodnym źródłem informacji na temat przyszłości jest Pismo Święte. Zapowiada ono, że warunki życia na ziemi będą się stale pogarszać. W Biblii czytamy: "Tymczasem ludzie źli i zwodziciele będą się dalej posuwać ku temu, co gorsze, błądząc i /innych/ w błąd wprowadzając" /2 Tym. 3:13/.

Stale ma wzrastać bezprawie, gdyż Jezus powiedział, że będzie się wzmagać nieprawość /Mt. 24:12/

Nie wiem skąd się biorą opowiastki, że Maryja jest Królową Polski i nic nam nie zagraża, albo, że Jezus szczególnie Polskę umiłował i dlatego możemy liczyć na jakieś względy ze strony nieba. Bzdurne teorie, które zupełnie nie mają pokrycia w PŚ. Biblia zapowiada, że wielki ucisk przyjdzie na całą zamieszkaną ziemię bez wyjątku. Wszystkie narody ziemi mają wówczas narzekać /Mt. 24:30/.

Prawda jest taka, jak zapowiadają Dzieje Ap. 10, 35 "W każdym narodzie miły jest Mu ten, kto się Go boi i postępuje sprawiedliwie".

Najwyższy czas zrozumieć, że Bóg nie patrzy ze względami na jakiś naród, tylko na poszczególne osoby w każdym narodzie, będące bogobojnymi chrześcijanami. A nie mam pewności, czy w Polsce jest ich tak wielu.
Przekierowanie