Via Ad Deum - Chrześcijańskie Forum Ewangelizacyjne

Pełna wersja: Jak skutecznie uczyć się programowania
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Mam ostatnio konkretny problem z nauką nowych rzeczy z zakresu IT. Z jednej strony jest masa darmowych materiałów w internecie, ale z drugiej czuję, że to wszystko jest chaotyczne. Dlatego zacząłem rozglądać się za bardziej uporządkowanymi źródłami i trafiłem na ekupon na książki informatyczne i techniczne. Zacząłem się zastanawiać, czy klasyczne książki techniczne nadal mają sens w świecie, gdzie wszystko się szybko zmienia. Czy ktoś z was korzysta jeszcze z takich materiałów do nauki? A może lepiej postawić na kursy online? Dodatkowo znalazłem ekupony na ebooki i książki informatyczne, co trochę zmieniło moje podejście, bo ebooki są wygodniejsze do szybkiego przeszukiwania i nauki w biegu. No i tutaj pojawia się pytanie, co jest lepsze przy nauce programowania. Papier czy ekran? Mam też wrażenie, że niektóre rzeczy lepiej przyswaja się, kiedy można je fizycznie zaznaczyć i wrócić do nich później. Ale może to tylko kwestia przyzwyczajenia. Jak to wygląda u was?
Przekierowanie