Via Ad Deum - Chrześcijańskie Forum Ewangelizacyjne

Pełna wersja: Wiara - czym jest?
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2
(08-14-2021 01:11 AM)Lewita napisał(a): [ -> ]Wiara? Za dużo słów, bądźcie jak dzieci i spójrzcie w swoje serca. Prawdziwa wiara to miłość bezgraniczna do Ojca. W niej się zawiera wszystko to czym żyć winniście.
Czyż nie było powiedziane: "Będziesz miłował Pana, Boga swego, całym swoim sercem, całą swoją duszą, całym swoim umysłem i całą swoją mocą."?

Jeśli będziecie mieć wiarę jak ziarnko gorczycy, powiecie tej górze: Przesuń się stąd tam!, a przesunie się. I nic niemożliwego nie będzie dla was.
(Mat 17, 20)
(08-16-2021 09:19 AM)TOMASZ32 napisał(a): [ -> ]Nagradza jednak tych którzy w Boga wierzą i Bogu służą.
Tomasz- tu mam pewną wątpliwość. Jeżeli Bóg jest Miłością, to czy może być tak małostkowy? Nie jestem po prostu pewien słuszności tego stwierdzenia.
Z drugiej strony - czy wiara jest dla korzyści? Mi raczej wydaje się, że większą rolę odgrywa tu wdzięczność, ale wtedy już trzeba mieć jakąś wiarę, tzn. widzieć działanie Boga w swoim życiu i w historii również.
Stron: 1 2
Przekierowanie