Via Ad Deum - Chrześcijańskie Forum Ewangelizacyjne

Pełna wersja: wino
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2
Super, spec jest z Ciebie niezły :) na razie czynię przygotowania w myślach, wpierw zerwę jabłka i potem, oby mój baniak nie wybuchł, hahah zobaczę co wyjdzie z tego miszmaszu :)
O.K. mam nadzieję, że napiszesz co wyszło?
Powiem ci w tajemnicy, że przymierzam się tez do miodu - trójniaka, ale na razie nie za bardzo mam w czym robić. Słoje zajęte jabłkiem i winogronem.
Póki co mam tylko miód i chęci. Bo czasu też brakuje- pewnie zabiorę się po Bożym Narodzeniu.
Oczywiście, że napiszę, ale kiedy to będzie to nie wiem :)
Miodzik to pewnie też dobre, czas leci jak szalony, kiedyś tak nie było :)
To fakt. Miałem zrobić trójniak, zrobiłem dwójniak. Ale jeszcze nie nadaje się do konsumpcji.
Ponieważ nie mam gąsiora to postawiłam wreszcie na próbę, zrobić CYDR z kg jabłek.
Musze jeszcze poczekać ponad dwa tygodnie, aż będę mogła spróbować, mojej mikstury :)
cdn.
Sant, cydr wyszedł wspaniały, polecam nie uczulonym na imbir :)
Gratulacje, szkoda, że nie mogę spróbować.
Dzięki, jakbym chciała Ci przesłać pocztą to już nie mam, mąż wszystko wypił :) tak mu smakował ten cydr.
Gdybyś chciał zrobić a przepis jest bardzo prosty, http://zpierwszegotloczenia.pl/przepis/cydr to proponuję, poczekać na świeże jabłka bo te są już gorzkawe z chemii.
Pozdrawiam
Pierwsza partia mojego wina nie wyszła((
Stron: 1 2
Przekierowanie